pietricica turism

Andrei MarcConducerea italiană a Ceahlăului a decis să-l lase acasă pe căpitanul Andrei Marc și să nu-l ia în cantonamentul de la Roma. Deși administratorul delegat Renzo Rossi a dat asigurări că jucătorul este foarte important pentru Ceahlăul, iar dânsul, personal, a încercat să-l convingă de faptul că e mai bine să rămână la Ceahlăul, jucătorul a fost lăsat acasă, neplătit de trei luni. Miercuri, 21 ianuarie, Marc are un nou termen în judecarea cazului său la LPF în care solicită să devină jucător liber de contract. În loc să-i plătească salariile restante, cum era normal, pentru a stinge litigiul, conducerea Ceahlăului, prin Renzo Rossi, a dat vina pe oficialii altor cluburi că s-ar fi implicat în acest caz și a amenințat că va depune reclamații la forurile internaționale.

„El a depus memoriu, dar și noi am depus actele necesare pentru că avem dreptate și nu-l lăsăm să plece. Mai știm că memoriul depus de Marc a fost susținut financiar de alt club și nu e normal. Vom ajunge cu plângeri la FRF, FIFA și UEFA pentru că înțelegem că vor să profite de situația clubului, dar nu e normal să-i contacteze mai întâi pe jucători. Toate se vor întîmpla după finalizarea controlului contabil și preluarea clubului“, a declarat Renzo Rossi.

Cum până atunci, va mai trece aproximativ o lună de zile, Marc poate deveni jucător liber, deși mai are un an și jumătate de contract cu Ceahlăul, dar este dorit de Dinamo, acolo unde și fundașul pietrean și-a manifestat intenția să joace.

Vlad AchimUn alt jucător important care nu va face deplasarea în cantonamentul de la Roma este mijlocașul Vlad Achim, fostul căpitan al pietrenilor accidentat anul trecut exact după prima convocare la lotul național pentru meciul cu selecționata Greciei. Achim s-a accidentat în egalul, 2-2 cu FC Brașov, a fost operat și a revenit la antrenamente la reunirea lotului. Când lucrurile păreau a intra pe făgaș normal, Achim a aflat că nu va face deplasarea la Roma.

Pe lângă Marc și Achim, au mai fost lăsați la Piatra Neamț portarul Barna, precum și mijlocașul moldovean Clonin, care este în continuare accidentat. O dilemă o reprezintă atacantul Andrei Pavel, care va rămâne și el la Piatra Neamț și se va pregăti cu echipa a doua. Ceahlăul va pleca vineri în cantonamentul programat în Italia, lângă Roma, acolo unde se intenționează perfectarea a patru meciuri de verificare, precum și cooptarea în lot a unor jucători italieni și brazilieni, ce vor veni în probe.

 

Alexandru IchimȘi Alexandru Ichim s-a săturat de promisiunile fostei și actualei conduceri a Ceahlăului de achitare a drepturilor salariale restante și, fiind neplătit de mai bine de trei luni și-a depus și el cerere la LPF pentru a ieși de sub contract cu echipa pietreană, la fel precum colegul său din linia defensivă Andrei Marc. Ichim nu a fost anunțat că face parte din lotul pentru cantonamentul din Italia, semn că Ze Maria vrea să schimbe centrul apărării cu alți jucători. Ichim se va pregăti alături de ceilalți jucători ce nu au fost cooptați în lotul ce va face deplasarea din Italia, Barna, Marc, Achim, Pavel, Clonin și Pavel. Surpriza în lotul ce va face deplasarea în peninsulă, o reprezintă convocarea mijlocașului Marian Drăghiceanu, în vârstă de numai 15 ani, elev al LPS Piatra Neamț în clasa a 9-a. (Mihai STOIAN)