DNA a fost în ultimul an un izvor nesecat de dosare penale. Unul după altul preşedinţi de consilii judeţene, foşti miniştri şi parlamentari au fost puşi sub urmărire penală în dosare din ce în ce mai spectaculoase, cu prejudicii din ce în ce mai mari. Astfel după un an de activitate intensă a DNA putem face un top naţional al corupţiei – faza pe judeţe, ţinând cont unde au fost aleşi cei vizaţi de DNA, notează www.stiripesurse.ro.

NEAMŢ: Locul I în topul corupţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Gheorghe ŞTEFAN şi Elena UDREA

1. NEAMŢ – Elena Udrea şi Gheorghe Ştefan reuşesc să pună judeţul lor pe primul loc în top. Primarul reşedinţei de judeţ, Gheorghe Ştefan este arestat preventiv în dosarul «Microsoft», iar deputatul judeţului, Elena Udrea este şi ea în arest preventiv în dosarul Gala Bute, dar nu lipseşte nici din dosarul Microsoft. Lor li se alătură deputatul PLR Dorinel Ursărescu, şi el urmărit penal de DNA.

NEAMŢ: Locul I în topul corupţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Viorel HREBENCIUC

2. BACĂU – Viorel Hrebenciuc şi Romeo Stavarache îşi plasează judeţul pe locul 2 în topul corupţiei. Fostul deputat de Bacău Viorel Hrebenciuc este arestat preventiv într-un amplu dosar privind retrocedări ilegale. Iar primarul de Bacău Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, apoi la domiciliu, ca în final să fie doar urmărit penal şi să îşi exercite în continuare funcţia de primar. Un alt caz al judeţului Bacău, este urmărirea penală a preşedintelui Consiliului Judeţean, Dragoş Benea. Anul trecut (2014), în vară, acesta a fost pus sub control judiciar pentru fapte de corupţie, informează hunedoaralibera.ro

3. CONSTANŢA – Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre plasează judeţul lor pe locul trei în topul corupţiei, ambii având mai multe dosare pe numele lor, Nicuşor Constantinescu fiind arestat la domiciliu.

4. HUNEDOARA – Judeţul Monicăi Iacob Ridzi urcă pe locul 4 în top dupa condamnarea definitivă a acesteia. O alta “vedetă” a judeţului este Mircea Moloţ, până nu demult preşedintele Consiliului Judeţean, dar care acum este arestat la domiciliu. El a fost acuzat de mai multe fapte de corupţie, alături de secundul său, respectiv secretarul Consiliului, Dan Daniel.

5. MEHEDINŢI –  Senatorul Tudor Chiuariu şi baronul Adrian Duicu pun judeţul pe ultimul loc în top. Chiuariu are deja o condamnare definitivă cu suspendare iar în prezent este trimis în judecată în dosarul retrocedărilor în care este implicat şi Hrebenciuc. Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, este şi el anchetat într-un dosar penal, fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie.

În topul corupţiei vine tare din urmă judeţul Prahova unde este în derulare un dosar penal care îl vizează pe cumnatul premierului, pe deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi pe preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma – ultimii 2 fiind urmăriţi penal şi în alt dosar DNA. Iar luni dimineaţă primarul de Ploieşti a fost pus şi el sub urmărire penală.

Articolul precedentNEAMŢ: Parapet mutat cu Skoda
Articolul următorBACĂU: Pe urmele hoţilor de lemn
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.