0:00

NEAMŢ: „Locotenentul” lui Ţâţă, audiat în dosarul „Bombă la Mararu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Puiu MIRONESCU

Ajuns pe ultima sută de metri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul „Bombă la Mararu”, în care Mironescu şi locotenenţii săi au primit, în primă instanţă, 68 de ani de închisoare în total, a intrat în faza „interesantă”. Şi anume, a cererilor formulate pentru apărare, acceptate parţial de judecătorii care vor pronunţa hotărârea definitivă în acest dosar.

„Admite cererea formulată de inculpatul Hoşteanu (fost Pădurariu) Daniel privind administrarea probei testimoniale constând în ascultarea martorului Mândru Dragoş, precum şi proba cu înscrisuri în circumstanţiere”, au decis magistraţii la finele şedinţei de judecată din ziua de 27 aprilie. „Încuviinţează cererea formulată de inculpatul Lăcătuş Cosmin Irinel privind administrarea probei cu înscrisuri în circumstanţiere. Admite cererea formulată de inculpatul Mironescu Ioan Dumitru privind administrarea probei testimoniale constând în ascultarea  martorilor Acozmei Costel, Vârlan Bogdan Ionuţ, Dumitru Vasile Ciprian,  Severin Edmond Constantin şi Cărbune Dan, precum şi a martorilor cu identitate protejată Popescu Vasile şi Ionescu Mihai. De asemenea, încuviinţează administrarea probei cu înscrisuri, respectiv acte medicale şi acte în circumstanţiere prezentate de inculpatul Mironescu Ioan Dumitru. Respinge celelalte solicitări în probaţiune formulate de inculpatul Mironescu Ioan Dumitru. Ia act de renunţarea la administrarea probei testimoniale constând în audierea martorului Hărătău Adrian formulată de către inculpatul Mironescu Ioan Dumitru. Dispune citarea martorilor Acozmei Costel, Vârlan Bogdan Ionuţ şi Dumitru Vasile Ciprian pentru termenul de judecată din 08 mai 2015 ora 0900, Sala Secţiilor Unite, în vederea audierii”.

Puiu Mironescu şi cei cinci membri ai grupării pe care a constituit-o cu scopul de a-l arunca în aer pe Bogdan Mararu au primit pedepse cu executare la Curtea de Apel Bacău. Liderul a încasat 15 ani de închisoare şi, după eliberare, interdicţia de a călca în oraş vreme de 5 ani. Daniel Pădurariu, din comuna Alexandru cel Bun, care între timp şi-a schimbat numele în Hoşteanu, are de stat 10 ani după gratii .El este cel care a căutat „oamenii2 dispuşi să monteze trotilul sub maşina lui Mararu. Cei patru executanţi au primit, la rându-le, condamnări între 7 ani şi 15 ani de închisoare. Rămâne de văzut dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va modifica aceste pedepse.

În toată povestea este interesantă solicitarea lui Mironescu de a fi audiat Costel Acozmei, unul dintre oamenii foarte apropiaţi de Ţâţă, cu sprijinul căruia s-a constituit şi s-a extins Academia Infractorilor Români, înfiinţată de Adrian Marin Botez. Cel puţin la fel de interesant ca personaj este Dragoş Mândru – cel chemat la bară de Daniel Hoşteanu. Mândru, la fel ca şi Pădurariu (cercetat în trecut pentru că era principalul suspect în cazul incendierii motelului fraţilor Mararu), a fost audiat în cazul uciderii cu premeditare a soţiei avocatului Teodorescu din Braşov, în 2011. Avocatul căuta un asasin pe care să-l plătească şi, în acea perioadă, a avut discuţii atât cu Mândru, cât şi cu Pădurariu. Ulterior, Dragoş Mândru a declarat că au vorbit despre nişte terenuri pentru care trebuia să caute cumpărători, nicidecum despre crimă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Primăria Vânători-Neamţ, reconstruită din temelii!
Articolul următorNEAMŢ: Microbuzul „zburător” a rupt un stâlp şi a sfărâmat un gărduţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.