pietricica turism

Eva Ungureanu, liderul Uniunii Sindicale Sanitas, filiala Neamț, declară că s-a întors de la Consiliul Național al Federației Sanitas cu programul acțiunilor de protest stabilit. Decizia începerii protestelor este motivată, între alte revendicări, de lipsa deciziei guvernului de a scoate norma de hrană din plafonul de 30% sporuri, situație care a generat și toate discuțiile contondente din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Astăzi, 20 februarie 2019, liderul Eva Ungureanu spune că deocamdată vrea să discute, în audiența programată, cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț: „Merg, astăzi, la audiența pe care am amânat-o de miercurea trecută. La ora 10 vreau să fiu la Consiliul Județean și să discut cu domnul președinte, ca lider de sindicat, despre buget și ca să mă informez. Știu de ieri, de la București, că proiectul de ordonanță prin care să se scoată norma de hrană din plafonul de 30% pentru sporuri a fost introdusă pentru ședința de guvern, dar nu știu în care dată va fi pe ordinea de zi. Având în vedere că nici bugetul nu a fost adoptat, noi, la Neamț nu facem pichetări, deocamdată. Mă voi înscrie în audiență și la doamna prefect. Vreau să discutăm și despre faptul că pentru personalul din centrele de asistență socială unde avem membri de sindicat – Bozieni, Oșlobeni, Păstrăveni și Târgu Neamț – au fost fluctuații mari salariale, cu sporul pentru continuitate”.

Pe calendar, protestele celor de la Sanitas încep în perioada 20 februarie – 1 martie cu discuții la nivelul Comisiilor județene de dialog social și pichetarea autorităților locale, urmate de trei acțiuni de pichetare la București. Un miting este programat pentru 3 aprilie, în Capitală. (C.I.)