pietricica turism

mihaita iuresMarți, 3 februarie la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu-Neamț va avea loc un spectacol de teatru, adaptare după „Moromeții” lui Marin Preda, avându-i în distribuție pe reputaţii actori Marcel Iureș și George Mihăiță. Actorii şi regizorul Alexandru Dabija au lucrat cu textul scris de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii“, de Marin Preda, informează ziarul “Metropolis”.

„Nu prea ştiu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are «casă la țară». Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când «intri în manuale». Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile şi creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George şi Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, spune regizorul Alexandru Dabija pentru ziarul Metropolis.

Spectacolul va începe la ora 19:00 și deja biletele au fost epuizate.

Pe 18 februarie aceeași instituție de cultură din urbea lui Creangă va oferi iubitorilor de teatru pentru copii și spectacolul „Prâslea cel voinic… la minte”, prezentat de Teatrul Municipal „George Bacovia” din Bacău.

Redeschisă în toamna anului trecut în urma reabilitării și modernizării, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu-Neamț a oferit, în ultima perioadă, spectacole în premieră, cum ar fi și cel în care Florin Piersic și Medeea Marinescu au oferit un recital de neuitat la sfârșitul anului trecut, în piesa „Străin în noapte”. (C.T. STURZU)

FOTO: George Mihăiţă şi Marcel Iureş (www.ziarulmetropolis.ro)