0:00

NEAMŢ: Inspectorii ITM, vizite „pașnice” la angajatori, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ioan POPESCU, şeful ITM Neamţ

În fiecare an, la 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătorește „Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă” pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. Această zi este și una în care mișcarea sindicală din lume comemorează Ziua internațională a lucrătorilor decedaţi și răniți. Cu acest prilej, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au spus, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 28 aprilie, la sediul instituției, că în județ sunt organizate mai multe campanii de conştientizare şi informare.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Neamț sunt implicați în această zi la activități de promovare a securității și sănătății în muncă prin participarea la acțiuni organizate de angajatori, alături de salariați și reprezentanți ai sindicatelor”, a precizat Ioan Popescu, inspector șef al ITM Neamț.

Organizația Internațională a Muncii estimează că, în fiecare zi, în lume, se produc aproximativ 6.400 decese ca urmare a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi că, zilnic, aproximativ 860.000 lucrători sunt vătămaţi la locul de muncă. Reprezentanții ITM Neamț au precizat că această cronică neagră a vătămărilor în muncă poate fi evitată prin conştientizarea tuturor cu privire la necesitatea implementării unor măsuri eficiente de prevenire şi protecţie la locurile de muncă.

În această zi, odată cu comemorarea victimelor accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, dorim să atragem atenţia lucrătorilor şi angajatorilor că trebuie să-şi schimbe mentalitatea în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea lor în muncă. Cu precădere lucrătorii trebuie să adopte o atitudine şi un comportament preventiv, să solicite angajatorilor protecţie colectivă şi, după caz individuală, să se implice în realizarea măsurilor de prevenire şi protecţie şi să-şi însuşească, prin instruire, cele mai bune practici astfel încât să ajungă sănătoşi acasă după o zi de muncă. La rândul lor, angajatorii trebuie să fie conştienţi de obligaţiile pe care le au potrivit cerinţelor legale, de protecţie a vieţii, sănătăţii şi integrităţii lucrătorilor”, precizează inspectorii ITM Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: Mai puțini bani pentru servicii stomatologice gratuite
Articolul următorNEAMŢ: Primăria Vânători-Neamţ, reconstruită din temelii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.