Agenția Națională de Integritate a emis astăzi, 2 martie, un comunicat în care se constată încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 14 foști sau actuali aleși locali (cinci primari, un fost primar, doi viceprimari, șase consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale legii.

Pe lista celor nominalizați de către ANI se află și primarul de Tămășeni, Ironim Andrici, care, conform comunicatului, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 2 iulie 2008, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică – membru cooperator fondator al CONSUMCOOP Tămășeni Societate Cooperativă, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

În apărarea sa, primarul de Tămășeni, Ironim Andrici, a declarat: „Consumcoop Tămășeni Societate Cooperativă nu mai funcționează de foarte multe vreme. Am probat acest lucru, dar Agenția Națională de Integritate nu a luat în calcul. Mă voi adresa Justiției și voi aștepta să se pronunțe. Eu sunt alesul oamenilor din această comună și trebuie să-mi continui misiunea”. (Oana IOSUB-TOMA)