Astăzi, 23 august, unul din cele 13 decese raportate la nivel naţional printre bolnavii cu covid se înregistrează în Neamţ. Este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 70-79 de ani, care mai avea și alte boli. În ultimele 24 de ore au fost raportate 6 cazuri noi în judeţul Neamţ.

Cele 3 paturi ATI disponibile la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamţ sunt ocupate, potrivit directorului medical, dr. Gabriela Vasiliu care a mai precizat că “tot ce ţine de covid este ocupat în spital“. După redeschiderea spitalului și pentru bolnavii cu alte patologii decât covid, la sfârșitul lunii iunie, au rămas 148 de paturi alocate doar pentru persoanele pozitive la coronavirus.

De sâmbătă, 21 august, când numai comuna Urecheni era în zona galbenă (cu 10 cazuri şi o incidenţă de 2,47 la mie) și până astăzi au mai urcat în această zonă Săbăoani (21 de cazuri şi rată de 1,76 la mie), Ţibucani (5 cazuri şi rată de 1,27) şi Păstrăveni (4 cazuri şi 1,01 rată de infectare).

Toate celelalte localităţi nemţene se află în zona verde, potrivit datelor transmise astăzi de Prefectura Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentBăiat de 10 ani dintr-un centru de plasament, acroşat de o maşină
Articolul următorNoroc cu „regenerare urbană a coridorului secundar de mobilitate pe axa est-vest” – a căzut podul, a apărut proiectul!