Neamț : În 3 luni, tomograf și săli de operații noi și funcționale la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirectorul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, doctorul Ioan Lăzăr crede că în contextul în care s-a alocat o nouă sumă de la Ministerul Sănătății pentru lucrările de la sălile de operații și s-a încheiat procedura de licitație pentru computerul tomograf de la spital, există premise pentru ca în 3 luni să poată fi pus în funcțiune noul tomograf și cam în tot atâta timp să fie funcționale și noile săli de operații.

În privința tomografului trebuie făcuți câțiva pași birocratici, dar obligatorii. Comisia de Autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor a solicitat telefonic Consiliului Județean să schimbe hotărârea prin care se garanta achiziționarea tomografului, în sensul specificării că din bugetul spitalului se va asigura integral plata ratelor, dobânzilor și comisioanelor aferente leasingului financiar, precum și alte cheltuili neeligibile, iar Consiliul Județean garantează această operațiune. După ce consilierii vor aproba această schimbare, se va semna contractul cu câștigătorii licitației iar în cel mult 35 de zile aparatul va ajunge la Piatra Neamț. Amenajarea și toate avizele necesită și ele timp.

În privința sălilor de operații vestea bună a venit de la Ministerul Sănătății, de unde s-a aprobat suma de 4.235.000 lei, care va fi alocată în tranșe trimestriale. Mai rămâne că la nivelul Consiliului Județean să se modifice în sens pozitiv bugetul alocat sănătății nemțene iar banii să fie apoi transferați pe măsură ce vin de la minister către spital. (V.B.)

 

 

Articolul precedentScară și punct de belvedere pe vârful Toaca
Articolul următorGhinion și noroc cu Poliția Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.