0:00

Neamț: Grup de Asistență Tehnică pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană sau guvernamentală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrintr-un ordin al prefectului Adrian Niță, astăzi, 31 ianuarie, a fost înființat Grupul pentru Asistență Tehnică (GAT), entitate ce va funcționa ca structură de consultanță fără personalitate juridică, pentru a sprijini administrațiile publice în implementarea proiectelor cu finanțare europeană sau guvernamentală.

Din GAT fac parte reprezentanți ai Inspectoratului Județean în Construcții, DSP, APM, Apelor Române, Direcției Județene pentru Cultură Neamț, ISU, Direcției Județene pentru Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Consiliului Județean, Secției Drumuri Naționale, Companiei Apa Serv, Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Inspectoratului Școlar Județean Neamț, societăților Delgaz Grig și Telekom.

“GAT a fost înființat cu scopul de a sprijini administrațiile publice pentru a obține avizele și autorizațiile necesare depunerii și implementării în timp util a proiectelor finanțate din fonduri europene și guvernamentale, respectiv a programelor de finanțare aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, a Programului Național de Investiții Anghel Saligny și a proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt convins că în noile condiții, primăriile din Neamț își vor îmbunătăți gradul de absorbție a fondurilor destinate autorităților administrației publice și vor îndeplini prioritățile și obiectivele principale incluse în Programul de Guvernare 2021-2024, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 42 din 2021“, a precizat Adrian Niță.

Prefectul va fi coordonatorul Grupului pentru Asistență Tehnică. Membrii GAT se vor întâlni lunar și vor analiza posibilitatea de atragere de investiții. Aceștia vor fi implica în pregătirea documentațiilor și în supravegherea proiectelor, indiferent de domeniul în care se implementează.

A.C.

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Este foarte important să le transmitem copiilor noștri că VIOLENȚA nu este niciodată o soluție!
Articolul următorCazierul judiciar poate fi obținut online
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.