gradi (2)Conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 3 Piatra Neamţ a luat, zilele trecute, o decizie radicală în privinţa publicităţii ce se făcea pe pereţii Grădiniţei nr. 6. Un astfel de banner publicitar a fost înlăturat de pe pereții respectivei grădinițe, inspiraţia conducerii unităţii de îmvăţământ venind de la colegii de la săptămânalul “Mesagerul de Neamț”, care au publicat, în ediţia de săptămâna trecută, articolul Grădinițele de stat – Afaceri pe banii părinților.

„Am vorbit cu doamnele educatoare și mi-au spus că bannerul a fost pus la intrarea în grădiniță, pentru a veni în sprijinul părinților, deoarece firma respectivă nu a încheiat niciun contract de publicitate cu noi. Am dat jos afișul, deoarece am considerat că o grădiniță nu este locul potrivit pentru a face reclamă firmelor care nu au nicio legătură cu învățământul. Am convenit că e potrivit, pentru statutul unei școli, să promovăm doar acele activități cu caracter educativ care ar putea veni în sprijinul copiilor și părinților. Pentru celelate, indiferent despre ce domeniu de activitate vorbim, există internet și alte atâtea surse de informare”, a precizat prof. Anișoara Oniciuc, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 3.

Gestul directoarei este unul care ar trebui urmat de mulți alți directori de școli mai ales în contextul în care, în grădinițele din Neamț există un număr însemnat de firme care prestează diverse servicii acoperite din banii adunați exclusiv de la părinți. Inclusiv inspectorii care se ocupă de soarta învățământului preșcolar și primar din Neamț au precizat că nu încurajează activitățile care se desfășoară în unitățile de învățământ cu aportul financiar al părinților. Cu toate acestea, potrivit evidențelor IȘJ Neamț nu există nicio sancțiune aplicată celor care susțin și încurajează asemenea activități. (M. TEODOROF)

Detalii, aici: http://mesagerulneamt.ro/2015/03/gradinitele-de-stat-afaceri-pe-banii-parintilor/