umanitar 2015 01Pe data de 8 aprilie au ajuns în județul Neamț îngerii de la Fundația Cultural Umanitară SO.SI.SE.SA. (Sociabilitate, Simpatie, Servire, Salvare), având pe post de aripi cele 3 mașini ale Caravanei SO.SI.SE.SA. –Împreună schimbăm destine.

Primul popas a avut loc la casa maternală de la Turturești – sau “Centrul de ajutor pentru viață”, cum le place să își spună, unde echipa Fundației a fost întâmpinată de mămicile cu inimile calde și copilașii cu zâmbetele până la urechi. Doamna MihaelaTureschi, care din 2000 găzduiește în casa sa mamele abuzate de soți sau tinerele care doreau să-și abandoneze pruncii încă nenăscuți, a avut bunătatea să stea de vorbă cu echipa SO.SI.SE.SA.și să primească darurile aduse. Astfel, s-a încercat aprovizionarea cu alimente de bază, necesare oricărei gospodării în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, precum și cu jucării pentru micile suflete.

umanitar 2015 02A doua zi, Caravanași-a urmat traseul spre comunitatea găzduită de Biserica Cuvioasa Paraschiva din Piatra-Neamț, unde a încercat să lumineze, pe cât posibil, zilele întunecate de griji ale credincioșilor, cu ajutoarele umanitare pe care Fundația a reușit să le strângă pentru ei.

De asemenea, echipa SO.SI.SE.SA. a ajuns și la Țibucani, la zeci de familii sărace care au răsuflat ușurate văzând că nu sunt singure și că mai există oameni cu inima bună care le sar în ajutor atunci când au mai mare nevoie de el. Măcar în zilele “de bucurie și liniște” să le alungăm grijile și tristețea din sufletele și mâinile brăzdate de muncă.

umanitar 2015 03După două zile petrecute pe meleaguri moldovenești, Caravana s-a întors în București, urmând să ajungă cât de curând la Satu-Mare, cu noi ajutoare pentru oamenii nevoiași de acolo.

Campania de Paște face parte dintr-un proiect mai amplu, Caravana SO.SI.SE.SA. –Împreună schimbăm destine, prin care echipa Fundației urmărește înlesnirea unei vieți mai sigure pentru oamenii străzii și pentru adulții crescuți în orfelinate, oferindu-le un loc de muncă și hrana zilnică necesară pentru a supraviețui.

Toți cei care sunt interesați de acțiunile umanitare și care vor să ajute, pot oricând accesa site-ul fundației, www.sosisesa.ro, unde pot găsi toate informațiile desprea ctivitățile Fundației SO.SI.SE.SA.

Echipa Fundației urează un Paște fericit tuturor românilor și îi îndeamnă la cât mai multe acte de bunătate și grijă față de aproape, pentru că numai ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM DESTINE!

umanitar 2015 04

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 05

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 06

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 07

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 08

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 09

 

 

 

 

 

 

 

umanitar 2015 10