NEAMŢ: Fostul şef al arestului, judecat pentru corupţie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFoarte harnici, procurorii DNA Bacău au făcut rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a comisarului şef Ioan Catană, fostul şef al Arestului Poliţiei Neamţ, şi a subordonatului său, agentul Vasile Brînzei, pentru infracţiuni de corupţie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamţ, în după-amiaza de 30 aprilie, iar procesul începe cu procedura clasică de cameră preliminară.

Ambii poliţişti, acum pensionari, sunt acuzaţi că au primit „bani şi bunuri” pentru a-l favoriza pe Sorinel Voroneanu, încă din primele zile de când acesta a fost încarcerat în subsolul poliţiei. I-au permis să ia legătura mai des cu soţia sa faţă de cât ar fi avut dreptul şi au „închis ochii” la programul de vizite şi pachete. Mai mult, Voroneanu a putut transmite mesaje şi „altor persoane” şi a aflat ce au declarat alţi inculpaţi din dosarele în care este implicat. Toate aceste în schimbul a 500 de euro şi o carcasă de oaie pentru comisarul şef Catană, şi 400 de lei şi alimente de 90 de lei pentru agentul Brînzei, care avea funcţia de şef de tură.

Pe parcursul lunii martie, povestea s-a repetat, de astă dată Catană primind 400 de euro şi alimente în valoare de 300 de lei, iar Brînzei – conform funcţiei şi gradului – doar 150 de lei. La final, drept „mulţumire” că a fost favorizat, Voroneanu a depus denunţ împotriva ambilor poliţişti şi aşa s-a ajuns la anchetă. După izbucnirea scandalului şi punerea lor sub control judiciar pentru 60 de zile, la sfârşitul lunii martie, atât Catană, cât şi Brînzei au depus rapoartele pentru pensionare. Au scăpat de consecinţele profesionale (dacă rămâneau în sistem ar fi trebuit puşi la dispoziţie), dar n-au scăpat de cele juridice. Însă la faptele „mici” de care sunt acuzaţi, în comparaţie cu dosarele grele pe care le are DNA în instrumentare, cel mai probabil vor primi pedepse cu suspendare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Primele candidaturi la Inspectoratul Școlar
Articolul următorACTUALIZARE Incendiu la o hala a Staţiunii Mărgineni. Cauza: „foc de curăţenie”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.