UPDATE 8: S-a terminat partida de la Piatra-Neamţ. Un rezultat de egalitate, 0-0, care nu ajută prea mult niciuna dintre cele două echipe. Calitatea jocului a fost dezamăgitoare. E adevărat că CFR a rămas în 10 oameni încă din primele 20 de minute şi că fotbaliştii antrenaţi de Eugen Trică s-au mulţumit cu un egal, dar chiar şi aşa fotbalul putea fi onorat mult mai bine.

UPDATE 7: Deac (85) şi Margină (88) completează lista jucătorilor care au primit cartonaşe galbene. Păun intră în locul lui Jakolis la CFR (89).

UPDATE 6: Cârjan vede cartonaşul galben pentru un fault dur (72) şi este înlocuit cu grecul Sialmas (76)

Ocazie Jazvic
Ocazie Jazvic

UPDATE 5: Ceva “mişcare” la ambele porţi. Chitoşcă trage de la marginea careului, dar Armadio reţine (65) şi Jazvici trage slab de la 16 metri și Jovici reţine (66). Aldea intră în locul lui Gheorghiu la FC Ceahlăul (68) FOTO: PRO SPORT

UPDATE 4: Din păcate, după un sfert de oră din repriza secundă, asistăm la acelaşi joc modest. Moldovenii, care ar trebui să pună presiune, par incapabili să destabilizeze apărarea adversă, în timp ce clujenii par mulţumiţi cu un 0-0. Între timp, galben şi pentru Jazvic, după un fault dur asupra lui Kneif. Chitoşcă intră în locul lui Popadiuc (min. 59)

UPDATE 3: Pauză la Piatra-Neamţ. 45 de minute şterse, în care singurele evenimente au fost eliminarea lui Vereş şi ocazia lui Ene.

Ocazie Ene
Ocazie Ene

UPDATE 2: Ene (CFR) reia din voleu de la 11 metri, dar Jovici respinge în corner (35).

(FOTO: PRO SPORT)

Vereş (CFR) ia roşu
Vereş (CFR) ia roşu

UPDATE 1: După numai 20 de minute de joc, CFR Cluj rămâne în 10 oameni. Fundaşul Vereş primeşte două cartonaşe galbene (minutele 10 şi 20) şi este eliminat. O jumătate de ocazie are Ciprian Deac în minutul 27. (FOTO: PRO SPORT)

cfr ceahlaulCeahlăul Piatra Neamţ joacă astăzi, 23 februarie, de la ora 18:00, pe teren propriu, în compania echipei CFR Cluj, într-un meci din etapa a XVIII-a (18) a Ligii I.

Portarul Ceahlăul Piatra Neamţ, Nicolae Calancea a primit cartonaş roşu în minutul 22 al meciului cu Universitatea Cluj şi a fost suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. De asemenea, închizătorul Vlad Achim este în perioada de recuperare după ce a suferit o intervenţie chirurgicală (ruptură de ligamente), dar a decis să depună memoriu pentru a deveni liber de contract, fiind nemulţumit că nu a fost plătit de mai multe luni. În aceiaşi situaţie se află şi stoperul Andrei Marc, care încearcă să se transfere la Dinamo.

În pauza de iarnă au plecat Andrei Dumitraş, Andrei Marc, Andrei Țepeș, Adrian Gheorghiu, Vlad Achim, Oleg Clonin, Marius Onciu, Tudor Mândrușcă, Robert Căruță şi Andrei Pavel şi au venit Alessandro Vono, Alexandru Aldea, Vinko Buden, Wellyson, Miloš Marković, Rafael Knief, Dimitris Sialmas, Daniel Stana, Valentin Balint şi Francisco Torres.

Ceahlăul Piatra Neamţ a jucat doar 4 meciuri amicale în pauza de iarnă, cu Lazio Roma Primavera (3-2), Real Monterosi (5-0), Lupa Roma (3-0) şi Rapid Suceava (1-0).

ZE MARIA
ZE MARIA

“Este o problemă să aleg echipa de start. S-a muncit şi se munceşte la mentalitate foarte mult. Începem lupta cu cei de deasupra noastră, care au trei-patru puncte peste noi în clasament. Foarte important este cum ne prezentăm noi. Nivelul la care am ajuns cu pregătirea se va vedea în campionat“, a declarat Zé Maria.

În ceea ce priveşte CFR Cluj, Giorgi Chanturia a primit în meciul cu CS Universitatea Craiova al 4-lea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă. Gruzinul a mai fost avertizat în partidele cu Dinamo, FC Braşov şi Rapid. Nu va juca nici atacantul Sergiu Negruţ, care se află în perioada de recuperare după o accidentare gravă (ruptură de ligaminte).

În pauza de iarnă au plecat Mário Felgueiras, Mateo Sušić, Ionuţ Rada, Aitor Monroy, Davide Petrucci, Cătălin Carp, Christian da Silva Fiel, Mirko Ivanovski şi Guima şi au venit Mihai Savin, Andrei Tânc, Horia Crişan, Filipe Nascimento şi Dragoș Firţulescu.

TRICĂ
TRICĂ

CFR Cluj a făcut pregătirea de iarnă în Croaţia, unde a jucat cu Gyirmót SE (2-3), NK Novigrad (4-1), HŠK Zrinjski Mostar (1-0) şi FK Novi Pazar (3-1).

“Din acest moment orice meci e ca o finală pentru noi. Nu cunosc prea multe despre Ceahlăul, au făcut o pregătire în Italia, vom vedea. Ar mai trebui să câştigăm 30 , 30 şi ceva de puncte. Cu 40, 42 de puncte cred că ne salvăm. Dacă reuşim să ne salvăm în situaţia asta, e ca şi cum ai câştiga campionatul. Este greu, dar nu e imposibil. Am mare încredere în jucătorii pe care îi am în acest moment în lot“, a declarat antrenorul Eugen Trică. (ZCH NEWS)