pietricica turism

axial durauDuminică 29 martie a.c., în jurul orei 18:00, jandarmii din cadrul Postului Montan Bicaz au intervenit pentru a ajuta o familie ce a rămas suspendată cu autoturismul datorită denivelărilor și a gheții pe drumul axial Durău-Izvoru Muntelui, se precizează într-un comunicat de presă al IJJ Neamţ, citat de Agerpres.

Șoferul, Dragoș B, de 29 de ani, din București, alături de soție și băiatul lor de un an nu au respectat faptul că respectivul drum era închis circulației și au plecat dinspre Izvoru Muntelui încercând să ajungă la Mănăstirea Cerebuc. După aproximativ 7 kilometri, au rămas suspendați datorită denivelărilor și a gheții. Au încercat aproximativ șase ore să repună autovehiculul pe traseu, și, după ce au văzut că nu reușesc, au solicitat sprijinul jandarmilor prin numărul unic de urgență 112.

“Jandarmii montani au reușit să scoată mașina, tractând-o pe distanța de aproximativ 2.000 de metri și i-au condus pe aceștia înapoi în localitatea Bicaz. Intervenția jandarmilor a durat aproximativ 60 de minute. Întrebat de jandarmi cum de s-a aventurat pe acel traseu și de ce nu s-a informat despre starea traseului bucureșteanul a replicat că mai fusese pe acel drum, dar vara, fără probleme și nu a considerat necesar să oprească la Punctul de informare. Nu este primul caz în care jandarmii montani intervin pentru a ajuta turiști ce au rămas blocați în diferite zone ale muntelui Ceahlău, astfel duminica trecută patru tineri din Iași au rămas blocați pe drumul axial”, se precizează în comunicatul Compartimentului informare și relații publice al IJJ Neamţ. (ZCH NEWS)