reclama autocenter

expo politie 01Programată iniţial pentru marţi, 24 martie, expoziţia de fotografie, carte şi însemne poliţieneşti internaţionale, a fost deschisă luni la prânz, în sediul Bibliotecii Judeţene GT Kirileanu. Au participat directorul bibliotecii – partener al poliţiştilor la această manifestare, şeful IPJ Neamţ, prefectul Vlad Angheluţă şi poliţiştii autori de cărţi – Vasile Checheriţă, Teodor Sandu şi Vitalie Josanu. Pe lângă cărţile scrise de poliţişti, expoziţia cuprinde şi câteva cărţi valoroase, confiscate de ofiţerul responsabil cu patrimoniul cultural al judeţului Vitalie Josanu, în timpul misiunilor.

expo politie 02O altă parte atractivă este expoziţia de fotografii, majoritatea făcute de criminaliştii Poliţiei Neamţ în timpul cercetărilor la faţa locului, dar sunt şi unele făcute la percheziţii sau la alte tipuri de misiuni, după cum există şi o categorie „artistică”, în special peisaje din judeţul Neamţ, peste care poliţiştii n-au trecut fără să le imortalizeze.

Foarte interesante sunt însemnele unităţilor de poliţie din mai multe ţări ale lumii, reunite într-o colecţie personală de comisarul şef Neculai Catană, fostul şef al Serviciului de Poliţie Rutieră, care le-a adunat, bucată cu bucată, în timpul misiunilor internaţionale la care a participat.

Expoziţia este deschisă până în ziua de 26 martie inclusiv şi, începând de marţi 24 martie, va fi dublată de o alta care va fi găzduită de Muzeul de Istorie şi va cuprinde obiecte vechi care au legătură cu munca de poliţie, inclusiv uniforme, precum şi obiecte de patrimoniu recuperate de acelaşi Vitalie Josanu. (C. MIRCEA)

expo politie 03

 

 

 

 

 

 

 

expo politie 04

Articolul precedentNEAMŢ: “Povestiri de Argint” la Biblioteca „Kirileanu”
Articolul următorBACĂU: Manifestări dedicate Zilei Poliţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.