0:00

Neamț – exceptat de la interdicția circulației rutiere pe motiv de caniculă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe astăzi, 29 iulie și până duminică 31 iulie inclusiv, se interzice circulația autovehiculelor cu masa autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale și autostrăzile din țară, între orele 12-20.

Măsura luată de CNAIR pe fondul caniculei ocolește județul Neamț, care are drumuri naționale, dar n-are autostrăzi și nici nu este sub avertizare de caniculă. În aceeași situație sunt și județele Suceava, Botoșani și Harghita, considerentul excepției fiind faptul că avertizarea de cod portocaliu emisă de meteorologi pentru acest week-end nu vizează aceste județe.

Restricționarea traficului greu s-a decis pentru „protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.

Mai trebuie spus că, potrivit aceleiași surse, interdicția nu se aplică în cazul:

-transporturilor de persoane;

-transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; -vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

-transporturi funerare;

-transporturi poştale;

-transporturi de echipamente de prim ajutor;

-transporturi pentru distribuire de carburanţi;

-transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

-transporturi pentru tractări vehicule avariate;

-transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

-transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

-transporturi apă îmbuteliată;

-transporturi produse provenite din exploatări agricole;

-transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.

C.I.

Articolul precedentLuptă sindicală: peste 5000 de procese pentru drepturile bănești ale profesorilor!
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul a început cantonamentul pe plan local