Elevii nemțeni au reușit și în acest an să obțină rezultate bune la concursul național de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, dedicat liceelor cu profil tehnic, servicii și științe umane. Etapa finală a competiției organizată de Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial din Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, a avut loc în perioada 1-3 mai a.c.

În urma probelor, la secțiunea de concurs „Uman”, Florina Curcă (clasa a XII-a) de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, îndrumată de prof. Codruța Secară a obținut premiul al III-lea.

La secțiunea „Tehnic”, Ionuț Andrei Ciocan și Paul Lucaci (clasa a XII-a), de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, îndrumați de prof. Alexandru Onel au obținut mențiune.

Potrivit organizatorilor concursului, elevii premiați la faza națională a concursului vor fi admiși fără concurs la Facultatea de Construcții de Mașini din Iași, dacă după absolvirea liceului ei vor opta pentru această instituție.

De asemenea, anual, pentru anul I de studiu Facultatea va acorda un număr de 16 burse profesionale studenților care, ca elevi, au fost premianți ai concursului „Adolf Haimovici”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentROMAN: Zilele municipiului (14-24.05.2015) AFIŞE ŞI PROGRAM
Articolul următorROMAN: Asfaltări de primăvară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.