laboratorÎn timp ce majoritatea elevilor se bucură de clipele de relaxare din vacanța de vară, alții au ales să-și dedice timpul liber studiului, pentru a face față unui renumit concurs de fizică și chimie, cel pentru elevii de gimnaziu din mediul rural (clasele VI-VIII) „Impuls perpetuum”, a cărui etapă națională s-a desfășurat la Călărași, în perioada 7-11 august. Astfel, dintre reprezentanții județului Neamț, s-au remarcat:

  1. Iulian Tomovici, elev în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic din Petricani, care a obținut premiul al III-lea;
  2. Ioana Păuleț, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din Pildești (comuna Cordun), care a fost răsplătită cu mențiune.

Această competiţie, așa cum spun organizatorii, are loc anual şi vizează obiective precum ”formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice domeniului ştiinţei la elevii cu aptitudini și motivați pentru acest domeniu, atragerea elevilor, începând din clasa a VI-a, către studiul ştiinţelor, identificarea elevilor capabili de performanţă în domeniul ştiinţelor, stimularea şi motivarea formării profesorilor din mediul rural în abordarea metodelor didactice diferenţiate, orientate spre identificarea şi pregătirea elevilor capabili de performanţă”.

A fost a XXIV-a ediție a concursului, reunind peste 100 de concurenți. (M.T.)

 

Articolul precedentNeamț: Bacalaureat de toamnă, cu puternic impact emoțional
Articolul următorFOTOGRAFII LIDL: Aromă și savoare din Irlanda și Marea Britanie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.