pietricica turism

ambulanta 04Un bărbat de 37 de ani, din Săbăoani, a murit, în ziua de 27 mai, electrocutat la aşa-zisa groapă de gunoi a comunei. În timp ce o basculantă răsturna resturi dintr-o construcție, bărbatul de 37 de ani a zărit o bucată de fier pe care a vrut să o ia. A pus mâna pe fier, dar, în timpul acesta, bena a atins un fir de înaltă tensiune și s-a produs un arc electric de 30.000 de volți, între firul electric, benă, bucata de fier și om. Bărbatul a fost trântit instantaneu la pământ, în stop cardio-respirator. Șoferul basculantei a sunat imediat la 112, dar echipajul de la ambulanța Roman nu a mai putut decât să constate decesul. Poliția a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.

„Noi avem contract cu Rosal, însă resturile din demolarea construcţiilor nu sunt ridicate de firmă şi atunci oamenii le duc într-un loc, unde în mod normal nu au voie să le depoziteze”, a declarat Valeria Dascălu, primariţa de Săbăoani.

„Am pus o pancartă de avertizare acolo, dar tot se duc şi aruncă, mai ales dacă dărâmă vreo anexă de prin gospodărie, pe motiv că nu au unde. Bărbatul ăsta care a murit stătea toată ziua acolo, aduna fier de 10 lei şi pe urmă se ducea la băut. Şi în ziua în care a murit băuse şi poate de aceea nici n-a observat că basculanta a atins firele electrice, altfel poate n-ar fi pus mâna pe fier”. (Oana IOSUB-TOMA)