jean-hubert lebetÎn cadrul manifestărilor dedicate “Săptămânii francofoniei”, astăzi, 17 martie, la Palatul Administrativ, a fost primită vizita Excelenţei Sale Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti. Din partea Consiliului Judeţean Neamţ a fost prezentă vicepreşedintele Emilia Arcan.

În cadrul discuţiilor care au avut loc între cele două părţi au fost abordate subiecte referitoare la turism, educaţie şi industria prelucrării lemnului. Partea elveţiană a făcut o trecere în revistă a colaborării care a existat şi există la nivel instituţional între cele două state. Totodată, au fost reliefate strategiile care au stat la baza depăşirii perioadei de recesiune, exemplificând domeniul atragerii fondurilor comunitare, respectiv principiile de simplificare a procedurilor în domeniu care au culminat cu înfiinţarea unor birouri unice puse la dispoziţia celor interesaţi pentru facilitarea accesului la aceste fonduri.

Vicepreşedintele CJ Neamţ Emilia Arcan, a prezentat succint proiectul “Strategiei de dezvoltare a judeţului Neamţ pentru perioada 2014-2020”, adresând totodată invitaţia reprezentaţilor statului elveţian de a fi parteneri în implementarea acesteia, pe domeniile de interes comun, detaliile concretizării unui astfel de demers urmând a fi puse de accord după identificarea oportunităţilor în acest sens.

Excelenţa Sa Domnul Jean-Hubert Lebet a precizat că, din perspectiva turismului şi a oportunităţilor oferite de România, a constatat o slabă promovare în exterior, consecinţa fiind dezavantajoasă, inclusiv pe plan economic.

Edilii principalelor municipii şi oraşe ai judeţului Neamţ, prezenţi la activitate, au expus problemele cu care se confruntă la nivelul comunităţilor pe care le administrează, dar şi oportunităţile pe care le oferă potenţialilor parteneri.

La întâlnire au fost prezenţi prefectul judeţului Neamţ, Vlad Angheluţă, subprefectul Gheorghe Neculae, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu, managerul Colegiului Naţional “Petru Rareş”, Luminiţa Vârlan şi inspectorul şcolar Maria Ghiniţă.