pietricica turism
heidelbergcement
Constantin IACOBAN
Constantin IACOBAN

După ce, în repetate rânduri, și-a exprimat convingerea că promovarea frumuseților județului Neamț ar trebui făcută mai aplicat și spre grupuri țintă bine alese, președintele Consiliului Județean Neamț pare să-și fi convins și colegii de plen că această gândire are mai multe șanse de reușită decât ce s-a făcut până acum. Constantin Iacoban a explicat că degeaba se cheltuiesc sume importante de bani pe promovare la niște târguri unde județul s-a prezentat constant până acum, dar n-a obținut niciun rezultat pozitiv în sensul creșterii numărului de turiști sau a înnoptărilor prin frumusețile Neamțului. El a adăugat că ar fi mai oportun să se stabilească o ”țintă” mai apropiată și cu șanse mai mari de succes. Exemplul dat a fost Republica Moldova, în care Neamțul are și câțiva ”frați” pe linie diplomatică. În acest sens, județul Neamț își va promova oferta turistică la cel mai mare eveniment de profil de peste Prut, expoziția ”Tourism. Leisure. Hotels” 2015, organizat la Chișinău de Centrul Moldexpo.

”Este prima dată când participăm la acest târg de turism de la Chișinău, care va avea loc în aprilie, înainte de Paști. Eu consider că este bine să ne prezentăm oferta turistică în fața celor care sunt mai aproape de noi, că sunt mai multe șanse ca ei chiar să vină să ne viziteze, decât să mergem pe la târguri prin Anglia sau Germania, că de acolo ne vin mai greu turiști. Până să ajungă cei de acolo, frații noștri de peste Prut sunt mai aproape”, a spus Constantin Iacoban.

În opinia acestuia, un avantaj clar este și adevărul istoric, iar relațiile de înfrățire administrativă care s-au stabilit în ultimii ani vin să faciliteze și să consolideze relațiile comerciale care s-au putea stabili între prestatorii nemțeni de servicii turistice și beneficiarii moldoveni ai acestor servicii.

Președintele Iacoban a menționat și faptul că, la nivelul instituției pe care o conduce, anul acesta se va avea în vedere întărirea relațiilor cu orașele și raioanele înfrățite cu județul Neamț: ”E o chestiune și sentimentală, dacă vreți, dar, mai ales, prin aceasta, venim în întâmpinarea oamenilor din Orhei și din celelalte orașe înfrățite cu județul Neamț și cu celelalte unități-administrativ teritoriale din județul nostru”. (D. OSTAHIE)

aleho