0:00

NEAMŢ: Patru hectare de vegetaţie uscată distruse în incendii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPatru hectare de vegetaţie uscată au fost afectate de incendii, duminică, 28 august. Evenimentele s-au produs în oraşul Târgu Neamţ şi comuna Ţibucani. Pompierii au intervenit şi la un incendiu de litieră în comuna Gârcina.

De altfel, intervenţia cea mai dificilă pare a fi fost chiar cea de la Almaş (Gârcina), pompierii luptând mai bine de 24 de ore cu flăcările. Incendiul a fost anunţat sâmbătă, 27 august, la ora 18:11 şi a fost stins abia duminică, 28 august, la ora 20:00. “La intervenție au participat 15 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție cu rezervor de apă. La intervenție au mai participat voluntari din cadrul SVSU Gârcina și personal din cadrul Ocolului Silvic Gârcina”, potrivit comunicatului ISU Neamţ. Au ars litiera și resturi lemnoase în urma exploatării forestiere pe o suprafață de circa 0,6 hectare. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Pompierii au mai intervenit şi duminică, la ora 15:13, la un incendiu de vegetație uscată în orașul Târgu Neamț, pe str. Libertății. “La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 5 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa două hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise”, mai precizează pompierii nemţeni.

Ultima intervenţie a fost duminică, la ora 15:28, tot la un incendiu de vegetație uscată, în comuna Țibucani, sat Davideni. “La locul intervenției s-au deplasat 3 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Roman cu un autocamion de intervenție cu rezervor de apă, forțele de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț fiind dislocate la alte intervenții. La intervenție au mai participat 7 voluntari din cadrul SVSU Țibucani și SVSU Războieni cu o autospecială de stingere. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul vegetației uscate cu pericol de propagare la culturile agricole din zonă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars circa două hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise”, potrivit ISU Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentINFOTRAFIC: Circulaţie îngreunată între Oneşti şi Bacău * Protest al transportatorilor!
Articolul următorBacalaureat: Iată care sunt rezultatele – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.