GripaVariațiile de temperatură de la o zi la alta și fenomenele meteorologice înregistrate în ultima perioadă, ceață, ninsoare, ploaie, 10 grade cu plus sau 10 grade cu minus, au început să facă ravagii în sistemul imunitar al nemțenilor. Săptămâna trecută, 1.664 de persoane din judeţul Neamţ au fost diagnosticate cu viroză respiratorie, dintre care 1.069 erau copii cu vârste de până la 14 ani. 27 de persoane au avut nevoie de internare pentru a trata corespunzător aceste viroze. În acelaşi timp, alţi 548 de nemţeni au ajuns la doctor ca urmare a unei pneumonii, în general în forme medii şi uşoare, iar pentru 168 dintre aceştia medicii au luat decizia de a-i interna în spital.

Tot în acest interval, 26 ianuarie – 1 februarie, au fost înregistrate 7 cazuri de suspiciuni de gripă în judeţ. Cele mai multe sunt la persoane adulte, din Piatra Neamţ. Diagnosticul a fost pus pe baza examenului clinic şi a simptomatologiei. De la 4 dintre aceste persoane au fost prelevate probe, exudate nazale și faringiene, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

„Ne-au venit ieri două rezultate și a fost confirmat un caz de gripă A1 de subtip H3 (A1H3). Am mai trimis și alte probe, dar încă nu au ajuns rezultatele. Când avem confirmat un caz, e clar, circulă gripa. În sezonul de iarnă, se raportează tot ce ține de viroze de la medicii de familie și spital. În cazul unei epidemii trebuie să știm să acționăm. La noi, în Neamț, din experiența anilor trecuți, aceasta este perioada în care apar cazuri de gripă, sfârșit de ianuarie, februarie”, a declarat dr. Elena Mucileniţa, din cadrul DSP Neamț.

„Ceaiul cu lămâie, propolisul, acolo unde nu sunt alergii sunt foarte bune pentru a preveni infecțiile respiratorii, fructe bogate în vitamina C, legume, hidratare și evitate colectivitățile în această perioadă”, sfătuiesc medicii pediatri. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentOFICIAL! SE CERE ARESTAREA ELENEI UDREA! ŞTIRE ACTUALIZATĂ
Articolul următorNEAMȚ: 7 morți în accidente rutiere, în zona Târgu-Neamț, în 2014
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.