0:00

NEAMŢ: Căutarea tânărului dispărut în canal a fost oprită! ITM a deschis o anchetă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTânărul de 24 de ani din Ţibucani, care a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa, în zona IVV, nu a fost găsit de echipajele de pompieri. Hidrocentrala şi-a reluat activitatea şi, în aceste condiţii, căutările au fost oprite pentru că viteza de curgere a apei este foarte mare şi pune în pericol viaţa salvatorilor.

„Scafandrii au făcut câteva scufundări în puncte fixe, acolo unde sonarul a arătat nişte neregularităţi pe fundul canalului, dar nu au găsit nimic”, a declarat lt. col. Cătălin Leonte, şeful Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ.

„Vom relua căutările după ce hidrocentrala va primi aprobare să oprească funcţionarea”.

Tânărul care a căzut în canal era angajat ca muncitor necalificat la o firmă de construcţii. În dimineaţa de 20 mai, a a venit la seviciu, împreună cu un coleg de-al său, cu care lucra la o căsuţă din lemn din zonă. La un moment dat a plecat să aducă o căldare cu apă din canal, dar nu s-a mai întors. Colegul său l-a căutat şi aşa a descoperit nişte urme pe porţiunea betonată şi a dedus că a căzut în apă. Urmele respective au fost analizate şi de criminalişti, iar concluzia a fost aceeaşi: tânărul a căzut în canal şi a încercat să se salveze, dar a alunecat pe mâzgă. În paralel cu poliţiştiii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a deschis o anchetă pentru că accidentul s-a petrecut în timpul programului de lucru. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTrebuie să ştii! Cum se împarte „caşcavalul” între partide!
Articolul următorIAŞI: Infractor la 14 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.