trenOamenii care obişnuiesc să călătorească, pe ruta Bacău – Bicaz cu trenul, începuseră să aibă emoţii când treceau prin Pângăraţi, zona în care vagoanele erau, pur şi simplu, „bombardate” cu pietre. De câteva ori, geamurile s-au spart şi numai norocul a făcut să nu fie nimeni rănit. Cum lucrurile s-au repetat, în fiecare week-end de la jumătatea lui februarie încoace, poliţiştii de transporturi şi cei de la postul comunal, s-au apucat de treabă şi au reuşit să identifice indivizii care bombardau trenurile: patru tineri de 16 ani din localitate.Cum în timpul săptămânii erau ocupaţi cu şcoala, se adunau doar în week-end, undeva în afara haltei, ca să nu-i „vadă nimeni” şi se „distrau”. Urmează ca CFR Călători să comunice poliţiei pagubele produse.

„În cauză tinerii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere conform Codului Penal și a infracțiunii prevăzute de Legea 289/2005 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe calea ferată, respectiv pătrunderea, fără drept, în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice şi de a refuza părăsirea lor ce se pedepseşte cu amendă de la 300 lei la 15.000 lei sau cu închisoare de la 3 luni la 1 an”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În dimineaţa de 3 martie, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Transporturi Neamț au prins alt individ pasionat de cioburi. Gheorghe Bozu (20 de ani) din Piatra-Neamţ, un vechi cunoscut de-al poliţiştilor, s-a supărat pe viaţă şi a distrus două geamuri de la staţia de plecare a telegondolei, din faţa gării, după care a luat-o la fugă spre centrul orașului. Polițiștii au plecat în urmărirea lui, l-au prins şi l-au condus la sediul Poliţiei Piatra-Neamţ, unde i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: ZIUA MAMEI SĂRBĂTORITĂ DE ARTIŞTII ŞCOLII POPULARE DE ARTĂ
Articolul următorVerificări la DIICOT central şi Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.