0:00

NEAMŢ: Braconierii din Ceahlău se pregătesc de „Buna Vestire”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO grupare de braconieri din Ceahlău, bine organizată şi cu putere financiară, a rămas fără peşte pentru Buna Vestire, după ce un paznic de vânătoare de la Asociaţia „Lupul cenuşiu” a găsit, în zona Răpciuniţa – Pârâul Mare, aproape 250 de metri de plasă, instalată în apă.

„Vorbim deja despre o investiţie, pentru că nu era plasă ieftină de la ruşi, care costă 40 de lei suta de metri, ci marfă nouă, la prima utilizare, cu lăţime de 4 metri, nu de 1,20”, ne-a declarat inginerul Sergiu Vasilică, şeful pazei din cadrul Asociaţiei Lupul Cenuşiu.

„În această perioadă coada lacului este foarte tulbure, pentru că se topesc zăpezile, iar în plase din astea cu ochiurile de 2 pe 2 centimetri, peştele nu are nicio şansă. Când e apa limpede, mai vede, mai ocoleşte, dar acum merge în orb, iar braconierii ştiu asta foarte bine şi, în fiecare primăvară montează plase. De data asta am găsit 9 bucăţi, cu diverse lungimi, în total exact 247 de metri, 3 din aţă şi 6 din fir monofilament, cu plumb, cu plute, cu toată dotarea. Am aruncat peştele înapoi în apă, şi am luat acasă o singură mreană – pentru că este speciel pe cale de dispariţie în lac, am resuscitat-o şi mâine o eliberez, după ce-şi mai revine un pic”.

Plasele au fost predate poliţiştilor din Ceahlău, care au deschis dosar penal de braconaj în cauză şi trebuie să găsească autorii.

„Principalii bănuiţi sunt nişte localnici, organizaţi în jurul unui braconier cunoscut, cu experienţă în a urmări activitatea pazei şi a poliţiştilor, ca să ştie când să acţioneze”, a declarat Raul Papalicef, şeful Asociaţiei Lupul cenuşiu. (C. MIRCEA)

NEAMŢ: Braconierii din Ceahlău se pregătesc de „Buna Vestire”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

NEAMŢ: Braconierii din Ceahlău se pregătesc de „Buna Vestire”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

NEAMŢ: Braconierii din Ceahlău se pregătesc de „Buna Vestire”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentNEAMŢ: Incendii la Roman şi Borleşti
Articolul următorNEAMŢ: Minor încuiat în casă, salvat de pompieri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.