braconaj piscicolDeşi exact acum o săptămână, paznicii de vânătoare de la Asociaţia „Lupul cenuşiu” au predat poliţiştilor 9 plase montate în lacul de acumulare, în zona Răpciuniţa, din comuna Ceahlău, braconierii nu s-au descurajat, mai ales că mai sunt doar câteva zile până la Buna Vestire şi acum au ocazia să facă un ban „cinstit”. În noaptea de 16 spre 17 martie, polițiștii, care au făcut o acţiune împreună cu reprezentanţii asociaţiei de vânătoare, au confiscat 6 plase monofilament, în lungime totală de 345 de metri, şi au recuperat 13 kg de pește, pe care l-au aruncat înapoi în apă.

„În cauză cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Şeful pazei de la Asociaţia „Lupul cenuşiu” spune că, în fiecare an, la începutul primăverii se loveşte de aceeaşi problemă, iar în ultimul timp braconierii s-au organizat, fac „investiţii” şi cumpără plase rezistente şi de calitate, astfel că peştii nu au nicio şansă, mai ales că apa este tulbure şi nu văd „capcanele”. Iar piaţă de desfacere pentru peşte proaspăt şi ceva mai ioeftin decât la magazinele de profil este „gârlă”, începând cu sătenii din comună şi continuând cu cei din comunele învecinate, până la locuitorii din Harghita. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSUCEAVA: Accident cu 4 victime
Articolul următorNEAMŢ: Arestat pe peronul Gării Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.