NEAMŢ: „Boala mâinilor murdare” nu vrea să părăsească județul, ZCH NEWS - sursa ta de informații61 de cazuri de hepatita A au fost luate în evidență de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, în luna ianuarie, la ultima centralizare a datelor. 27 de cazuri s-au înregistrat în mediul urban și 34 în mediul rural. Cele mai multe, 47 de cazuri, în mod evident, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-19 ani, potrivit epidemiologului șef din cadrul DSP Neamț, dr. Roxana Pipirigeanu. Direcția de Sănătate Publică ține sub observație școlile din județ, mai ales cele la care s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri cu hepatita A. Adică Școala Specială „Alexandru Roșca”, Complexul de Servicii Comunitare „Elena Doamna”, școala din Piatra Șoimului, din Săvinești, Bodești, Bozieni, Ion Creangă sau Păstrăveni.

„DSP Neamț face anchetă în școlile cu mai multe cazuri de hepatita A, dispune acțiuni de dezinfecție care pot fi și la domiciliu, dacă e vorba de adulți, și în colectivități. Oricum, s-au înregistrat mai puține cazuri față de lunile trecute, aproape s-au înjumătățit. În ultima lună s-au făcut 105 vaccinări contra hepatitei A la Școala Specială Alexandru Roșca și 50 de vaccinări la Elena Doamna. Sfătuim pe toată lumea să se spele pe mâini, să ia măsuri de igienă, mai ales dacă locuiesc în mediul rural, să aibă grijă de unde iau apa, unde duc gunoiul sau de unde își procură alimentele”, a mai declarat dr. Roxana Pipirigeanu.

În momentul de față, 13 copii sunt internați la secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Neamț și 7 adulți. Durata de spitalizare în cazul îmbolnăvirii cu Hepatita A este de 12 zile. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Permutări imobiliare între Primărie și LPS
Articolul următorNEAMŢ: Se constituie Asociaţia „Părinți pentru Ora de Religie”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.