0:00

NEAMŢ: Baza Salvamont de la Dochia se dărâmă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiClădirea în care funcţionează Baza Salvamont Dochia din vârful Masivului Ceahlău este pe punctul de a se prăbuşi din cauza infiltraţiilor. Acoperişul are mari probleme de ani de zile, iar din cauza unui litigiu, nu s-au putut face investiţii în ultimii 6 ani.

„Toată structura din lemn este mucegăită, iar aparatura noastră are de suferit din cauza umezelii foarte mari”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Consiliul Judeţean Neamţ şi-a propus, printre proiectele de investiţii din 2015, construirea unei baze noi la Dochia – soluţia cea mai bună, având în vedere starea de degradare a construcţiei existente. Astfel pe agenda de priorităţi a preşedintelui Constantin Iacoban, la capitolul „Turism” figurează la punctul 1 „Elaborare studiu fezabilitate, avize „Post salvamont şi administrare parc pe platoul Masivului Ceahlău”: 16.000 lei (clădire cu funcţiune de post salvamont şi punct control pentru administrarea Parcului Naţional Ceahlău , lângă Cabana Dochia)”.

Suma nu este nici pe departe atât de mare încât să pună probleme Consiliului Judeţean Neamţ, comparativ cu importanţa Bazei Salvamont în cel mai înalt punct al Masivului Ceahlău. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Preşedintele CJ, Constantin Iacoban: „Teatrul Tineretului nu se închide”
Articolul următorNEAMŢ: Asiguraţii pot verifica online „starea” cardului de sănătate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.