0:00

NEAMŢ: Bătut şi jefuit de doi spărgători de biserici, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 61 de ani, din Podoleni, s-a dus, duminică, 25 ianuarie, la Postul de poliţie din localitate şi a reclamat că a fost victima unei tâlhării, comise vineri seara (23 ianuarie), pe strada Gării din localitate. Omul luase 1.000 de lei de la CAR şi se ducea spre casă, când a fost atacat de doi necunoscuţi. Unul l-a lovit puternic, pe la spate, cu piciorul în zona ficatului, iar după ce-a căzut, celălalt s-a urcat cu genunchiul pe gâtul lui, l-a buzunărit şi i-a luat banii. Sâmbătă, omului i-a fost atât de rău încât nu s-a putut ridica din pat şi abia duminică a fost în stare să se ducă la poliţie, să reclame.

Cunoscători ai infractorilor din zonă, poliţiştii s-au gândit din start la Iulian Chelaru (16 ani) şi Vasile Tănase (18 ani), care au vreo 17 furturi probate până acum. Cei doi au dat spargeri de locuinţe, una după alta, dar au comis şi furturi din biserici, iar mai nou Tănase are şi un dosar penal pentru conducere fără permis. Bineînţeles că ei sunt autorii şi în cazul tâlhăriei şi au acţionat după ce şi-au urmărit vicima, care a băut o bere la un bar, şi au văzut că are bani.

Poliţiştii au stabilit că infractorii au cheltuit absolut toată suma, la păcănele, în 40 de minute. Însă dacă până acum au beneficiat de clemenţă pentru că erau amândoi minori şi nu au comis decât furturi, de data asta au ajuns să atace oameni pe stradă şi să-i lovească sălbatec. Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi şi i-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, iar procurorul de caz i-a trimis la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSUCEAVA: Agresorii de bătrâni, arestaţi 30 de zile
Articolul următorCurtea Constituţională îi dă… concediu lui Toni Greblă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.