hot01Doi tâlhari, cu vârste de 16 şi 18 ani, au fost arestaţi, sâmbătă seara, 28 martie, de magistraţii de la Judecătorie Piatra-Neamţ. Cei doi, unul din Crăcăoani, iar celălalt din Bălţăteşti, au intrat în gospodăria unei bătrâne de 78 de ani, în seara de 26 martie, sub pretextul că vor să cumpere ouă. De fapt, aveau de gând să jefuiască bătrâna, ceea ce au şi făcut, numai că nu s-au ales cu prada la care se aşteptau. Au ameninţat femeia să le dea 10 ouă fără bani, iar apoi i-au luat telefonul mobil (un aparat vechi care nu valora mai mult de 100 de lei) şi au fugit. Bătrâna, care se deplasează cu greutate, a reuşit să anunţe poliţia abia a doua zi dimineaţă. Pentru prinderea tâlharilor, mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Neamţ au făcut căutări în cele două comune, iar după ce i-au găsit i-au dus la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina, unde au fost audiaţi şi apoi duşi la parchet şi la judecătorie. De data asta, magistraţii n-au mai considerat că indivizii merită clemenţă pe motiv de vârstă sau de valoarea mică a prejudiciului şi i-au trimis pe amândoi după gratii pentru 30 de zile.

Tot după gratii a ajuns şi un adolescent de 16 ani, din comuna Ceahlău, dar numai pentru 24 de ore. Împreună cu alţi doi băieţi de 15 ani, el a fost, vineri, 27 martie, la treabă la un bătrân de 82 de ani din localitate. Noaptea, toţi trei au intrat în casă peste bătrân, l-au ameninţat şi i-au luat banii (1.500 de lei).

„În urma activităţilor operative desfășurate de către agenţii de la Postul de Poliție Ceahlău împreună cu cei din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Bicaz s-a reușit identificarea și depistarea a trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 15 ani, din comuna Ceahlău”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, fiind prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, care a confirmat propunerea de reținere pentru 24 de ore față de minorul de 16 ani. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț, iar ceilalţi minori urmează a fi expertizaţi, iar în funcţie de rezultat se vor dispune măsuri legale împotriva lor”. (C. MIRCEA)