Bătrânii devin, din ce în ce mai des, ţintele escrocilor, care-şi diversifică metodele de a-i fura într-un ritm cu care victimele nu reuşesc să ţină pasul. După deja cunoscutele „Accidentul” şi „Concursul”, ajutoare UE, ajutoare de la stat şi recalcularea pensiilor, o nouă metodă a fost „brevetată”, vineri, 20 februarie, la Piatra-Neamţ: furtul direct de la bancomat.

Un bătrân de 75 de ani s-a dus să-şi ridice pensia şi, cu siguranţă, a fost urmărit de un escroc.

„După ce-a scos cardul din bancomat, bătrânul a fost acostat de un tânăr necunoscut care l-a avertizat ca i-ar fi căzut din buzunar suma de 5 lei”, a precizat subcomisarul Costel Irina, din cadrul Poliţiei Neamţ. „Profitând de neatenția victimei, suspectul a sustras din fanta bancomatului suma de 500 lei, după care s-a deplasat într-o direcție necunoscută”.

După ce şi-a dat seama ce i s-a întâmplat, bătrânul a sesizat poliţia, care a început cercetările „în vederea identificării suspectului și a recuperării prejudiciului”.

Având în vedere pericolul ca şi alte persoane să cadă victime acestui noi tip de furt, poliţiştii au nişte sfaturi pentru toţi cei care au carduri: „Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracțiuni vă recomandăm ca în momentul efectuării acestui tip de operațiuni bancare la ATM să nu vă lăsați distrasă atenția de către alte persoane necunoscute; pe cât posibil să fiți singur în fața bancomatului la efectuarea operațiunilor bancare; în cazul în care sunteți abordat de către persoane necunoscute în timp ce efectuați operațiuni la ATM, nu dați curs acestor solicitări decât după ce ați terminat de efectuat toate operațiunile; sesizați la cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați la Serviciul 112 daca ați fost victima acestui tip de infracțiune”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBACĂU / NEAMŢ: Ştiinţa – Unic 3-0 (12, 15, 18)
Articolul următorBACĂU: Din nou, infracţiuni silvice!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.