pietricica turism

catuse noiGheorghe Ciocoiu, un bărbat din Dobreni, care a plecat din ţară din 2007, imediat după ce a fost reclamat la poliţie de o rudă de-a sa, a fost arestat în lipsă, ieri, de Judecătoria Piatra- Neamţ.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Ciocoiu Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, în formă continuată. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, pentru o perioadă de 30 zile”, a decis instanţa.

Individul a fost reclamat de cineva din familie că trăieşte cu nepoata sa (fiica surorii sale), care era minoră în 2007. Mama fetei murise, iar unchiul le-a spus tuturor că va avea el grijă de copilă, numai că a interpretat într-un mod total greşit noţiunea de „grijă”. O rudă şi-a dat seama ce se întâmplă şi a făcut reclamaţie, iniţial, pentru viol.

„Dosarul a fost la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ până în anul 2013, când s-a schimbat încadrarea juridică din viol în act sexual cu un minor”, a declarat procurorul Mugurel Laurenţiu Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. „După ce lucrarea a fost declinată la noi, procurorul de caz a încercat, în repetate rânduri, să-l găsească pe inculpat şi să-l audieze, iar acum au rezultat indicii certe că acesta se sustrage de la cercetări şi, prin urmare, s-a formulat cerere de arestare pe numele său”.

De acum este treaba poliţiştilor să pună în executare mandatul de arestare. Dacă nu va fi găsit şi încarcerat, Gheorghe Ciocoiu va fi dat în urmărire internaţională. Acum 7 ani, când a fost audiat de poliţişti înainte de a dispărea din ţară, bărbatul nu a recunoscut fapta. Şi nici nepoata sa. (Cristina MIRCEA)