pietricica turism
serbarile zapezii

ambulanta 02Un autocar în care se aflau 35 de persoane s-a răsturnat, sâmbătă (28 martie) după-amiază, pe DN 15 B, în localitatea Bistricioara din judeţul Neamţ, după ce a fost lovit de remorca unui TIR, care a derapat. Autocarul aparţine fimei Steli Rodica SRL din Vaslui, iar pasagerii făceau un pelerinaj în Postul Paştelui pe la mănăstirile din Neamţ şi ar fi trebuit să ajungă la Topliţa. Accidentul s-a petrecut într-o curbă, din cauza vitezei cu care circula un TIR cu semiremorcă. Remorca n-a mai respectat traiectoria, a lovit autocarul şi i-a dat un „impuls” care l-a făcut să să răstoarne pe şosea.

„Ambii şoferi, care au aceeaşi vârstă – 47 de ani , au fost testaţi şi a rezultat că nu consumaseră alcool”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Şoferul TIR-ului este din Republica Moldova şi, contrar zvonurilor, nu a plecat de la faţa locului. Pasagerii din autocar, majoritatea de vârsta a treia, au scăpat cu bine, cu mici excepţii. Iniţial s-a spus că ar fi vorba despre 8 răniţi, dar unii care nu aveau decât ameţeli şi mici zgârieturi, nici n-au fost duşi la spital.

„Este o persoană care are o fractură, alta cu o contuzie lombară şi o a treia cu o contuzie la cap”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Un alt accident în care a fost implicat un TIR s-a petrecut în „celebra” intersecţia din Căciuleşti. Un bărbat de 31 de ani din Iaşi, care era convins că are prioritate, a pătruns în intersecţia cu drumul naţional fără să respecte indicatorul „Oprire”, maşina lui s-a lovit de un TIR şi apoi a fost proiectată într-un autoturism oprit. Şoferul ieşean n-a păţit mare lucru, dar pasagera de pe locul din dreapta faţă – o femeie de 69 de ani – a suferit mai multe fracturi şi traumatisme şi este în stare gravă. (C. MIRCEA)