reclama autocenter

tg simpozion conta 01Aflat la a treia ediție, Simpozionul „Ars Economica” de la Liceul Economic „Vasile Conta” din Târgu-Neamț a strâns laolaltă elevi, profesori, alături de invitați de marcă de pe plan local, cât și din alte județe. Dacă din partea administrației locale au fost prezente Geanina Fedeleș, consilierul personal al primarului Daniel Harpa și Carmen Tanase, contabila șefă a primăriei, din partea Consiliului Local au fost prezenți Maria Vrînceanu, Mihaela Marian și Ion Burlacu. Alături de invitați locali au participat și profesori universitari de la universități din alte județe, cum ar fi: profesor universitar doctor Daniela Aghiorghiesei din Iași, profesor universitar doctor Daniel Botez de la Universitatea din Bacău și profesor universitar doctor Ioan Dănilă de la Universitatea din Bacău. De asemenea, a mai participat și arhimandritul Mihail Daniliuc de la Schitul Vovidenia și Elena Laiu, director adjunct al Inspectoratului Școlar Județean.

tg simpozion conta 02„Bine ați venit la cea de-a treia ediție a Simpozionului Național Ars Economica. Această poveste frumoasă a început acum mulți ani, o poveste a cărui scriitor este prietenul nostru, colegul nostru, profesorul Romeo Roman care a inițiat acest simpozion. Ne bucurăm din inimă că ați venit în număr atât de mare și aș vrea să încep cu mulțumirile. Mulțumesc elevilor din această școală pentru aplecarea pentru știință și cultură. Mulțumesc colegilor mei care s-au autodepășit în aceste zile. Vreau să mulțumesc invitaților care sunt prietenii școlii noastre și ne-au susținut necondiționat. Centrul universului în această săptămână este Iisus Hristos și îi mulțumesc părintelui Mihail Daniliuc. Mulțumesc de asemenea administrației locale care este reprezentată astăzi de două doamne, Geanina Fedeleș, consilierul domnului primar și Carmen Tanase, contabila primăriei. Tot din partea comunității locale avem între noi trei consilieri locali, membri în Consiliul de Administrație a școlii, doamna Mihaela Marian,doamna Maria Vrînceanu și domnul Ion Burlacu”, a transmis directorul Karina Cojocariu.

tg simpozion conta 06„Este o provocare pentru mine să particip, chiar dacă la început am zis că nu vin, fiind Săptămâna Mare. Legătura mea cu economia este următoarea: la vârsta adolescenței, la Iași, am urmat și eu tot un liceu economic. Am învățat și eu despre bilanț contabil și altele. Dar în Biblie, cartea cărților, regăsim principii economice. În Sfânta Scriptură cuvântul banii apare de peste 50 de ori. Trupul omului este legat de materie. Avem nevoie de materie, dar să nu-l uităm pe Dumnezeu. În viață trebuie să fim și Marta (trup) , dar și Maria (rugăciune). Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și să nu uitați că materia trebuie să fie și spiritualizată. Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce faceți”, a spus și părintele Mihail Daniliuc. (Ciprian Traian STURZU)

tg simpozion conta 04

 

 

 

 

 

 

 

tg simpozion conta 05

 

 

 

 

 

 

 

tg simpozion conta 03

Articolul precedentNEAMŢ: Medalie de bronz la Olimpiada Națională de Informatică
Articolul următorNEAMȚ: Polițiștii au găsit 70 de lei nefiscalizaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.