NEAMŢ: „Armonii” la Biblioteca Județeană „Kirileanu”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T.Kirileanu” a găzduit astăzi, 2 aprilie, în sala „Cupola”, o expoziție de icoane ale artiștilor plastici Laurențiu Dimișcă și Lucian Cornel Agăleanu. Evenimentul a fost moderat de scriitorul și directorul bibliotecii județene, Adrian Alui Gheorghe, în prezența a zeci de tineri interesați de acest vernisaj.

„Preocuparea mea în cercetarea iconografiei bizantine este veche. Icoana bizantină își formează niște prototipuri în anumiți iconari de renume, dar am descoperit că iconografia înseamnă și să fii tu cel care propune prototipuri”, a declarat artistul Laurențiu Dimișcă.

„Trăiesc un sentiment aparte în această zi, mă aflu astăzi, aici, în poziția de creator. Trebuie să mărturisesc faptul că eu am început să pictez icoane pe sticlă de foarte puțin timp, în urmă cu doi ani, mai exact, iar acest lucru i se datorează lui Ciprian Istrate, care a fost primul meu profesor îndrumător”, a spus Lucian Cornel Agăleanu.

Trio Dolcissime, format din soprana Cristina Simionescu, mezzo-soprana Paula Ciochină și Brândușa Tudor care a cântat la pian, au încălzit atmosfera oferind un concert de excepție.

NEAMŢ: „Armonii” la Biblioteca Județeană „Kirileanu”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Laurenţiu DIMIŞCĂ

 

 

 

 

 

 

 

 

NEAMŢ: „Armonii” la Biblioteca Județeană „Kirileanu”. GALERIE FOTO, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Cornel AGĂLEANU, Adrian ALUI GHEORGHE şi Laurenţiu DIMIŞCĂ
Articolul precedentNEAMŢ: Concursul Național „Ștefan Procopiu” – ediția a XXIV-a
Articolul următorNEAMŢ: 100 de puieţi plantaţi pe Cârloman. GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.