motorina pacalealaUn escroc din Piteşti a fost prins de poliţişti, sâmbătă după-amiază, 31 ianuarie, după ce abia păcălise un tânăr din Zăneşti. Individul i-a vândut 120 de litri de „motorină” cu 450 de lei, iar după ce-a încheiat afacerea a plecat în viteză.

„În timp ce bărbatul era legitimat și sancționat contravențional, polițiștii au constatat că acesta era bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„La locul depistării în trafic s-a prezentat un bărbat de 24 de ani, din Zănești, care a declarat că această persoană s-a prezentat la poarta locuinței sale sub motivul că vinde motorină. Bărbatul de 24 de ani ar fi cumpărat, cu suma de 450 de lei,120 de litri de motorină, ulterior constatând că în bidoane se afla un lichid ce nu se aprinde în contact cu focul. Polițiștii au condus bărbatul la sediul poliției pentru cercetări, iar în urma controalelor efectuate asupra acestuia și a mașinii cu care se afla, au fost identificate atât o sumă de bani, cât și trei telefoane mobile, mai multe produse cosmetice,lenjerii ambalate, recipiente cu diverși coloranți chimici, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată”.

Piteșteanul este cercetat pentru înșelăciune, iar autoturismul cu tot cu bunurile dinăuntru a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii le reamintesc cetăţenilor să nu aibă încredere în necunoscuţi, chiar dacă le propun afaceri profitabile şi să nu permită vânzătorilor ambulanţi să intre în casă, indiferent de pretext (folosirea telefonului, schimbul unor bancnote sau oferirea de ajutoare sau bunuri).

Dacă cineva este victima unei astfel de infracțiuni, trebuie să anunţe imediat poliţia, iar dacă asistă la comiterea unei fapte este bine să reţină semnalmentele persoanelor implicate şi numărul maşinii cu care se deplasează. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Copiii-tâlhari s-au mutat la Roman!
Articolul următorNEAMŢ: 55 de păsări şi 3 vaci răpuse de-o ţigară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.