0:00

NEAMŢ: Ambulanţă pentru Spitalul Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManagerul interimar al Spitalului Târgu-Neamț, dr. Mihaela Antohi, ne-a informat că unitatea sanitară va primi o ambulanță prin donație de la un spital din București. Noul manager spune că instituția pe care o conduce mai are nevoie și de alte investiții și achiziții de aparatură medicală care să crească calitatea actului medical.

„Pentru început va trebuie să ne axăm pe achiziții de aparatură medicală, dar și pe reabilitări și modernizări pavilioane. Vom aduce în cel mai scurt timp centrale termice ca să le montăm la pavilioanele de chirurgie și policlinică și sperăm ca acest lucru să ne aducă o economie la buget. Mai avem în derulare un proiect pentru reabilitarea Sălii de nașteri de la Secția de Ginecologie și Sala de operație și să punem, de asemenea, și cabine de duș în saloane. Primăria ne va ajuta să igienizăm mai profund bucătăria și ne propunem și noi să cumpărăm o plită, mai ales că e veche de nouă ani de zile. Ne vom axa deopotrivă și pe achiziția de echipamente medicale, cum ar fi aparate de urgență, am cumpărat deja baloane de resuscitare. Vestea cea bună este că ne va veni în cel mai scurt timp și o ambulanță printr-o donație de la un spital din București. Am înțeles că ambulanța deține și un defribilator în stare de funcționare”, ne-a declarat managerul.

În perioada următoare vor avea loc și concursurile pentru posturile de asistenți medicali.

„Am avut concurs pentru patru posturi de infirmiere la care s-au prezentat 22 de candidați. Din aceste patru posturi de infirmiere, doar trei s-au ocupat. Urmează să se organizeze concurs pentru șase posturi de asistenți în perioada următoare”, ne-a mai precizat dr. Mihaela Antohi. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNEAMŢ: „A zis şeful să iei banii şi să mă laşi să plec”
Articolul următorCererea DNA de arestare a Elenei Udrea se judecă miercuri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.