0:00

Neamț: al doilea deces provocat de pneumonie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDebutul primăverii calendaristice a adus o diminuare a cazurilor de gripă în județul Neamț. Cu toate acestea, săptămâna trecută s-a înregistrat cel de-al doilea deces provocat de pneumonie, în acest sezon. Este vorba de o femeie care s-a stins pe patul de spital, la Roman. Primul caz a fost înregistrat la începutul acestui an, fiind vorba de un bebeluș de un an (amănunte aici).

În ultima săptămâna (S10) au fost raportate 1.850 cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii), înregistrându-se cu 7,7% mai puține cazuri decât săptămâna anterioară (2.005) și cu 4% mai puține cazuri comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent (1.925)”, conform DSP Neamț.

Defalcat, cele mai multe cazuri, 1.512 au fost infecții acute ale căilor respiratorii superioare, marea majoritate – peste 900, fiind la copii sub 14 ani. Alți 334 de pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie, jumătate fiind la minori, în 30 de situații impunându-se spitalizarea. În ceea ce privește gripa, au fost doar 4 cazuri, din care 3 la copii.

Astfel, incidența săptămânala a cazurilor de infecții respiratorii acute este de 3,35 cazuri la 1.000 de locuitori. Ponderea cazurilor internate (5,7%) a fost mică comparativ cu săptămâna precedentă (6,3%). Până acum 26.922 persoane s-au vaccinat antigripal.

(G.S.)

Articolul precedentAproape 13.000 de elevi din Neamț primesc mâine bursele de merit
Articolul următorModernizarea stațiilor de așteptare din Piatra-Neamț: date și cronologia proiectului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.