pietricica turism

lei noi 03Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, alocarea sumei de 390.400 lei pentru sprijinirea unui număr de 138 de familii sau persoane singure.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 179/18.03.2015 privind acordarea unor ajutoare de urgeță au fost aprobate un număr de 21 dosare din județul Neamț, pentru care a fost alocată suma de 72.500 lei. Fac obiectul acestor dosare un număr de 21 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate, cauzate de inundații (14 familii din comuna Vânători grav afectate de fenomenele meteorologice în perioada 09-11.07.2014), incendii (două familii din localiatea Stăniță și Bicaz) și stare gravă de sănătate (5 cazuri: 3 copii și 2 adulți grav bolnavi) situații care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgență se acordă în baza Legii nr.416/2001 (actualizată) privind venitul minim garantat (art. 28). Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor de urgență se asigură din bugetul de stat , prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice la propunerea Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț.

Este un sprijin pentru cei care au fost afectați de urmările unor situații de urgență. Vorbim despre persoane care au o situație financiară precară iar acest ajutor, în ajunul unei mari sărbători creștine, este cu atât mai binevenit.