pietricica turism

accident mortal 02Un bătrân de 76 de ani din Petricani a murit la spital, sâmbătă (25 aprilie) seara, după ce-a fost lovit de o maşină. Accidentul s-a petrecut la ora 16:39 pe DJ 155, în condiţiile în care bătrânul se deplasa, cât se poate de regulamentar, pe partea stângă a drumului judeţean. Un autoturism, condus de un bărbat de 66 de ani din Suceava, l-a acroşat şi l-a izbit de asfalt. Victima a fost dusă la spital dar, din cauza complicaţiilor, a murit. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă.

În condiţii similare, dar cu alţi protagonişti şi, din fericire, cu alte urmări, s-a mai produs un accident, tot în după-amiaza de 25 aprilie, în localitatea Drăgăneşti. Un bărbat de 36 ani din comuna Cristești, județul Iași, care era beat şi conducea o căruţă, a accidentat uşor un băiat de 15 ani din comună, care mergea pe marginea drumului. Căruţaşului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ziua de vineri (24 aprilie) a fost marcată de alte trei accidente rutiere.

Primul a fost pe strada General Nicolae Dăscălescu din Piatra Neamț, unde un bărbat de 66 ani din Roznov, care conducea un autoturism, a pătruns pe sensul opus pentru a evita impactul cu o maşină din faţa sa, care oprise la trecerea pentru pietoni. Un bărbat de 44 de ani, care traversa strada pe lângă bicicletă a fost rănit uşor.

Tot în timp ce traversa regulamentar a fost accidentată o femeie de 48 de ani din Bălţăteşti, care a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani din Bacău.

Ultimul accident de vineri a fost pe strada Ștefan cel Mare din Roman, unde un tânăr de 21 ani din comuna Găiceana , județul Bacău, s-a angajat în depășirea unui tractor, dar s-a dezechilibrat , a căzut pe asfalt şi a fost atins de una din roţi. A avut noroc şi a scăpat cu leziuni uşoare. (C. MIRCEA)