reclama autocenter

Vineri, 9 ianuarie, puţin după ora amiezii, pictorul Alexandru George Timofte a decedat, la numai 32 de ani, informează cotidianul.ro

Alexandru George Timofte s-a născut, ca fiu geamăn al familiei, la 28 aprilie 1983 la Rădăuți, judetul Suceava, unde tatăl său, Alexandru Radu Timofte (în imagine), ofiţer superior de grăniceri, avea responsabilitatea apărării unui sector de frontieră.

radu timofte

 

 

 

După absolvirea Colegiului “Jean Monet” din București, și-a continuat, la Roman, sub îndrumarea profesorului Andriescu, preocupările în domeniul artei plastice, în care se afirmase încă din primii ani de școală. A urmat cursurile Facultății de Drept și a frecventat mediile artiștilor plastici din Roman și București (studii cu Alexandru Codrescu Panatta). A participat cu lucrări de grafică la diferite expoziții, care i-au fost achiziționate de colecţionari din țară, dar și din SUA, Danemarca, Austria, Spania, Japonia, Mexic și Turcia.

Despre tânărul artist, pictorul Bogdan Pietriş spunea, cu prilejul unui vernisaj : “Alexandru George Timofte ne surprinde cu imagini de dulce visare în compoziții impresionist abstracte pline de delicatețe și muzicalitate. Lucrările sale sugerează foarte discret peisaje dintr-o lume nepământeană prin efecte de culoare ce dau impresia de aleatoriu (…)”

Frații gemeni, Alexandru George și Florin Corneliu Timofte au pictat, cu titlu de act de caritate, mai multe biserici, între care biserica din satul Valea Enei (în imagine), județul Neamț.

Biserică_Valea_Enei 02

 

 

 

 

 

 

 

 

Decesul a survenit în urma unei boli necruțătoare, la clinica unde se afla spitalizat.

Articolul precedentBACĂU: “Dosarul retrocedărilor” / HREBENCIUC înregistrat de Prințul STURDZA
Articolul următorWeek-end în Moldova: schi, teatru, film
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.