Neamț: 666 de răniți și 37 de morți în accidente rutiere în 2021!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fiecare an, în a treia duminică a lunii noiembrie, sunt comemorate victimele accidentelor de circulație.

În județul Neamț, de la începutul anului, au avut loc 581 de accidente, 111 dintre acestea au fost grave și 470 accidente ușoare. În aceste accidente rutiere, 666 de persoane au fost rănite ușor, cu 191 mai multe decât în anul precedent. Alte 84 de persoane rănite grav, cu 68 mai puține decât în anul 2020 și 37 de persoane decedate, cu 6 mai puține decât  în aceeași perioadă a anului 2020.

Ieri, 21 noiembrie, polițiștii nemțeni au ales să aducă un omagiu victimelor accidentului din data de 11 mai 2021, produs în localitatea Tarcău, (amănunte aici) o lumânare și un pios omagiu, atât lor cât și celorlalte 35 de victime.

Anul acesta, polițiștii nemțeni au ales să comemoreze această zi publicând câteva frânturi din jurnalul unui polițist rutier.

„Ziua de 11 mai a.c., a început la fel ca fiecare zi din viața de polițist. Trezit dimineața, fuga către muncă și o rugăciune  făcută în gând pentru o zi normală. În general toată lumea încearcă să iasă din tipare, dar eu îmi doresc foarte mult ca zilele de muncă să fie normale.

Ora 10.00 a fost cea care ne-a adus unele dintre cele mai triste scenarii din anul în curs. Am fost la cercetări la fața locului la multe evenimente grave, am văzut imagini care mi-au rămas întipărite în minte și pe care uneori le retrăiesc.

Fiecare intervenție la un eveniment grav este asemenea unui cadru desprins dintr-un film de groază. Cioburi, fum, țipete și durere … așa aș caracteriza un astfel de tablou. De fiecare dată încerc să am tăria de a-mi desfășura cercetarea în tot acest cadru.

Care este cel mai greu moment din viața de polițist rutier? Momentul în care trebuie să dai de veste rudelor sau celor apropiați despre faptul că cel drag nu mai este. Ne încărcăm cu durerea celor din jur.

De fiecare dată când ajung acasă după o zi fără un eveniment rutier cu victime îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a ascultat rugăciunile.

Ca polițist, dar și ca om, nu înțeleg de ce este atât de este atât de dificil să respecți câteva reguli de bază. Nu mi se poate întâmpla mie… cam asta credem cu toții, dar nu este așa.

Ghinionul, neșansa ne pândesc pe fiecare dintre noi atunci când apăsăm un pic mai mult pedala de accelerație…sau când alegem să conducem chiar și cu un strop de alcool consumat.

Aveți grijă de voi și oferiți-ne zile normale!”.

Angela Croitoru

Articolul precedent187 de noi infectări COVID 19 în județele din regiunea Nord Est
Articolul următorAsociația Drumurile Bistriței anunță lansarea apelului de selecție a proiectelor pentru măsura M5/3A – “Investitii în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea produselor agricole”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.