Astăzi, 29 iunie, patru absolvenți de gimnaziu din județul Neamț dau proba scrisă la limba și literatura română. Elevii sunt în sesiunea specială de Evaluare Națională, fiindcă la primul examen n-au putut participa din motive de sănătate. În baza documentelor medicale, elevii s-au înscris la această sesiune specială, organizată anul acesta de ministerul Educației pe fondul coronavirusului. A doua probă, cea de matematică, va avea loc mâine, 30 iunie, iar pe 1 iulie va fi proba la limba și literatura maternă. „Probele încep la ora 9, în cele două centre de examen organizate pentru sesiunea specială. Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Pentru prima dată, anul acesta, numele elevilor a apărut sub formă de cod format din indicativul județului și 7 cifre.

Dacă sunt nemulțumiți de note, elevii vor putea depune contestații – și online – tot în ziua de 2 iulie, între orele 14-20. Contestația transmisă electronic trebuie însoțită de o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale de la sesiunea specială vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie. Elevii vor mai avea la dispoziție două zile, în perioada 5-6 iulie, pentru completarea opțiunilor în fișa de înscriere. Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu va avea loc în ziua de 10 iulie.

(C.I.)

Articolul precedentCod portocaliu de ploi și disconfort termic
Articolul următorStimulent financiar pentru directorul medical interimar al Spitalului Județean Piatra Neamț