copil abecedarReprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că aproape 4.800 de Abecedare sunt tipărite de zor și urmează să ia drumul spre băncile elevilor de clasa I din Neamț. Comenzile pentru bobocii de la școlile primare au fost făcute în 29 ianuarie și, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acestea ar trebui să fie distribuite în prima zi a celui de-al doilea semestru din acest an școlar, adică în 9 februarie.

„Mai precis, în județul Neamț au fost comandate 4.780 de manuale pentru Comunicare în limba română. Comenzile au fost făcute către 6 edituri sau asocieri de edituri și costul unui manual variază între 4,7 lei și 7,5 lei. Manualele sunt gratuite pentru elevi și ele au fost alese de profesori, care la rândul lor s-au consultat cu părinții”, a spus Romeo Roman, inspector de specialitate în cadrul IȘJ Neamț.

Astfel, elevii care s-au acomodat bine cu acest an școlar au ocazia să vadă ce ar fi putut să învețe din noile abecedare dacă le-ar fi avut până acum pe bănci. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNEAMŢ: Uite gradația, nu e gradația!
Articolul următorNEAMŢ: Problemele Sanitas, în discuții la Guvern
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.