0:00

Neamț: 376 de copii și 910 persoane vaccinate infectate cu Covid săptămâna aceasta, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul persoanelor confirmate cu Covid crește constant, numai săptămâna aceasta fiind testate pozitiv încă 2.434 de persoane din Neamț. Dintr-o analiză a Direcției de Sănătate Publică Neamț reiese că sunt 376 de copii (cu vârsta de până la 16 ani) infectați și 910 persoane vaccinate anti Covid (adică puțin peste un sfert).

Valul 5 în județul Neamț se manifestă în nota anunțată de specialiști: mulți infectați, dar raportul spitalizărilor și al deceselor rămâne scăzut. „În prezent, 264 de persoane confirmate COVID-19, din care 34 copii, sunt internate în spitalele din județ, din care 69% cu forme medii și severe. În secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 8 persoane. Sunt ocupate 60% din paturile cu oxigen pentru pacienții Covid-19 pozitivi. În ultimele 7 zile a crescut semnificativ numărul de prezentări în UPU/CPU”, potrivit DSP Neamț. Totuși, sunt tot mai mulți bolnavi cu Covid care au nevoie de spitalizare, paturile ocupate crescând de la 17%, la 23,48% într-o singură săptămână, la nivelul celor patru spitale suport Covid.

Incidența cazurilor din fiecare localitate indică valori mari în câteva localități. Astăzi, 23 ianuarie, municipiul Piatra-Neamț a depășit 10 cazuri la mie și comuna Pângărați se apropie de 10 la mie. Creșteri de cazuri sunt și în Târgu Neamț (8,26 la mie) și în Roman (6,76 la mie), iar Bicazul se apropie de 5 la mie. Cu 3.224 de cazuri active, județul Neamț a ajuns la 5,71 la mie rată de infectare.

incidenta L 23.01.2022

În această săptămână s-au înregistrat încă 9 decede la bolnavi cu Covid, pacienți cu vârste între 65 și 93 de ani, cu boli cronice și dintre care 3 erau vaccinate. „Din analiza datelor colectate în ultimele 14 zile, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț se observă că 63% din persoanele infectate cu SARS-CoV-2 înregistrate sunt nevaccinate, 87% din cazurile de COVID-19 spitalizate sunt la persoane nevaccinate și 84% dintre persoanele care au decedat de COVID-19 erau nevaccinate. Vaccinarea cu schema primară a persoanelor încă nevaccinate și administrarea dozelor de rapel (booster) persoanelor ce au primit schema primară în urmă cu mai mult timp rămân prioritare pentru a reduce numărul de cazuri ce necesită tratament, a spitalizărilor, a formelor severe de COVID-19 și reducerea presiunii asupra sistemului sanitar”, se precizează în analiză.

De la începutul pandemiei și până acum au fost confirmate 35.176 de cazuri, din care 630 reinfectate după șase luni de la prima îmbolnăvire. Numărul deceselor a ajuns la 1.455 în județ, potrivit DSP Neamț.

C.I.

Articolul precedentNeamț: Autoturism răsturnat în zona Pipirig: cinci răniți, din care doi copii
Articolul următorFOTO. Accident cu patru victime dintre care doi copii, la Mănăstirea Zosin