NEAMŢ: 37 de bilete de tratament pentru 3.678 de cereri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPensionarii care așteptau biletele pentru tratament balnear primesc o veste bună de la Casa de Pensii Neamț. S-a aprobat prima serie de bilete de tratament în stațiuni balneare. Vestea proastă este că doar 37 de pensionari se pot bucura de tratamente. 37 de pensionari din 3.678, câți au depus cereri până la momentul de față. Norocoșii vor pleca la tratament balnear cu intrare în perioada 16-19 februarie în 6 staţiuni: Covasna, Nicolina, Sărata Monteoru, 1 Mai, Geoagiu şi Olăneşti.

Pentru această serie, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat plecarea în staţiune în perioada ianuarie – februarie 2015, cu condiţia ca staţiunile menţionate în cerere să fi fost dintre cele precizate mai sus.

Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament.

Beneficiarii de tratamente balneare sunt persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Preţul maxim pe bilet de tratament balnear este de 1.388 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 3 şi 4 stele.

Pentru seria a doua de tratamanet balnear, ce are ca dată de intrare în staţiune perioada 4-7 martie 2015, vor intra în repartizarea automată 39 bilete de tratament balnear.

Pentru anul 2015 diagrama datelor de intrare în staţiuni pentru cele 19 serii de tratament se prezintă astfel: 16 februarie, 4 martie, 20 martie, 5 aprilie, 21 aprilie, 7 mai, 23 mai, 8 iunie, 24 iunie,10 iulie, 26 iulie, 11 august, 27 august, 12 septembrie, 28 septembrie, 14 octombrie, 30 octombrie, 15 noiembrie, 1 decembrie. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentISU NEAMŢ: Incendii şi… sfaturi
Articolul următorNEAMŢ: Cardul de sănătate, probleme cu carul, beneficii…
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.