roman preventiva 01În jur de 300 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Danubiana şi Şcoala de Artă Sergiu Celibidache din Roman au reprezentat grupul ţintă pentru o acţiune a poliţiştilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu polițiștii de proximitate romașcani. Scopurile acţiunii, derulate joi, 5 marie, au fost prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului în unitățile de învățământ din municipiul Roman.

„Activitățile au vizat creșterea gradului de siguranță a procesului de învățământ în unitățile școlare, creșterea gradului de siguranță stradală în zona unităților de învățământ și informarea antiinfracțională și antivictimală a minorilor în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii și a normelor sociale”, se precizează în comunicatul Poliţiei Neamţ.

roman preventiva 02„Elevii au avut ocazia să vizioneze materiale video preventive şi au fost consiliaţi cu privire la situaţiile riscante la care sunt expuși din cauza vârstei, anturajului sau situaţiei familiale. De asemenea, s-a urmărit conștientizarea acestora asupra consecințelor săvârșirii anumitor genuri de infracțiuni – furt, lovire, tâlhărie, dar și asupra riscurilor consumului de alcool, droguri, substanțe etnobotanice, tutun”.

În preajma unităţilor de învăţământ precum şi în zonele aglomerate din municipiul Roman au fost distribuite materiale informative cu recomandări pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului: tâlhării, furturi din locuinţe, societăți comerciale și autoturisme. (C. MIRCEA)