pensionari 04Pentru cea de-a şaptea serie de tratament balnear a anului 2015, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ pune la dispoziţie 265 bilete de tratament balnear în Bălţăteşti, Căciulata, Tg. Ocna, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Neptun, Sângeorz, Herculane, Govora, Felix, Sovata, Saturn, Mangalia, Techirghiol, Eforie Nord, Lacu Sărat. Pentru această serie, ce va avea intrare în staţiuni perioada 23 -27 mai, CJP Neamţ va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat plecarea în staţiune în cea de-a doua jumătate a lunii mai 2015, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare.

Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate putând fi vizualizată şi la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ – din Piatra Neamţ şi Roman, cât şi pe pagina de internet a instituţiei.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile. Preţul maxim pe bilet de tratament balnear este de 1.388 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 3 stele. Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/ carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

Biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Pentru primele şase serii ale anului 2015 au fost valorificate 750 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate la această dată 5840 cereri de acordare bilet de tratament balnear. (Oana IOSUB-TOMA)